Θέση - Μετατόπιση

Ερωτήσεις τύπου Σωστού -Λάθους

Δημιουργία : Περιβολάρης Ανδρέας

  
Επέλεξε από το πτυσσόμενο μενού που είναι δίπλα σε κάθε ερώτηση ,εάν η πρόταση που δίνεται είναι Σωστή ή Λάθος.
Μπορείς να ελέγξεις κάθε απάντησή σου πατώντας το ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Αν θέλεις όμως μπορείς να κάνεις τον έλεγχο μετά το τέλος όλων των ερωτήσεων
και αφού επιλέξεις ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Σου δίνεται το ποσοστό επιτυχίας και σε όποιες ερωτήσεις δεν έχεις απαντήσει σωστά παραμένει το πτυσόμενο μενού για να δείς τα λάθη σου.
Κάθε φορά που θα ξεκινάς από την αρχή τις ερωτήσεις θα γίνεται ανακατανομή αυτών.
Η μετατόπιση ενός υλικού σημείου είναι το μήκος της τροχιάς του.
Ένα κινητό, το οποίο κινείται ευθύγραμμα πάνω στον άξονα x’x, ξεκινά από τη θέση με συντεταγμένη -3 m, πάει στη θέση με συντεταγμένη +5 m και επιστρέφει στη θέση με συντεταγμένη -3 m. Το διάστημα που διάνυσε το κινητό είναι ίσο με 0m.
Η μετατόπιση ενός υλικού σημείου είναι το διάνυσμα με αρχή την αρχή των αξόνων (ή του άξονα) και τέλος την τελική του θέση.
Ένα κινητό, το οποίο κινείται ευθύγραμμα πάνω στον άξονα x’x, ξεκινά από τη θέση με συντεταγμένη -3 m, πάει στη θέση με συντεταγμένη +5 m και επιστρέφει στη θέση με συντεταγμένη -3 m. Το διάστημα που διάνυσε το κινητό είναι ίσο με 5m.
Η μετατόπιση ενός υλικού σημείου είναι το διάνυσμα με αρχή την αρχική του θέση και τέλος την τελική του θέση.
Η εξίσωση της θέσης ενός κινητού που κινείται ευθύγραμμα είναι x=6t+2 (S.I) . Τότε η θέση του κινητού την στιγμή που ξεκινάει είναι 2m.
H αλγεβρική τιμή της μετατόπισης ενός κινητού που από την θέση xA μετά από χρόνο t βρίσκεται στην θέση xB δίνεται από τη σχέση ΔxAB=xB-xA.
Η εξίσωση της θέσης ενός κινητού που κινείται ευθύγραμμα είναι x=6t+2 (S.I) . Τότε η θέση του κινητού την στιγμή t=3s είναι 8m.
H αλγεβρική τιμή της μετατόπισης ενός κινητού που από την θέση xA μετά από χρόνο t βρίσκεται στην θέση xB δίνεται από τη σχέση Δx=xB-xA.
Η εξίσωση της θέσης ενός κινητού που κινείται ευθύγραμμα είναι x=6t+2 (S.I) .Τότε η μετατόπιση του κινητού για το χρονικό διάστημα 0-2s είναι 12m.
Ένα σώμα κινείται για κάποιο χρονικό διάστημα προς τη θετική κατεύθυνση και η θέση του έχει κάθε στιγμή αρνητική τιμή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η μετατόπιση του κινητού έχει αρνητική τιμή .
Η αρχική θέση ενός σώματος που μετατοπίστηκε κατά Δx=5,4m είναι xA =-3,2m. Η τελική του θέση xΒ είναι -2,2m
Ένα σώμα κινείται για κάποιο χρονικό διάστημα προς τη θετική κατεύθυνση και η θέση του έχει κάθε στιγμή αρνητική τιμή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το κινητό πλησιάζει την αρχή του άξονα.
Η αρχική θέση ενός σώματος που μετατοπίστηκε κατά Δx=5,4m είναι xA =-3,2m. Η τελική του θέση xΒ είναι 2,2m
Ένα σώμα κινείται για κάποιο χρονικό διάστημα προς τη θετική κατεύθυνση και η θέση του έχει κάθε στιγμή αρνητική τιμή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το κινητό απομακρύνεται από την αρχή του άξονα.