Μεταβαλλόμενη κίνηση

Ερωτήσεις τύπου Σωστού -Λάθους

Δημιουργία : Περιβολάρης Ανδρέας

  
Επέλεξε από το πτυσσόμενο μενού που είναι δίπλα σε κάθε ερώτηση ,εάν η πρόταση που δίνεται είναι Σωστή ή Λάθος.
Μπορείς να ελέγξεις κάθε απάντησή σου πατώντας το ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Αν θέλεις όμως μπορείς να κάνεις τον έλεγχο μετά το τέλος όλων των ερωτήσεων
και αφού επιλέξεις ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Σου δίνεται το ποσοστό επιτυχίας και σε όποιες ερωτήσεις δεν έχεις απαντήσει σωστά παραμένει το πτυσόμενο μενού για να δείς τα λάθη σου.
Κάθε φορά που θα ξεκινάς από την αρχή τις ερωτήσεις θα γίνεται ανακατανομή αυτών.
Το μέτρο της επιτάχυνσης εκφράζει το ρυθμό μεταβολής της ταχύτητας.
Η έκφραση 3m/sec2 σημαίνει ότι η ταχύτητα του κινητού μεταβάλλεται κατά 3m/sec ανά 1sec.
Το μέτρο της επιτάχυνσης εκφράζει το ρυθμό μεταβολής της θέσης.
H επιτάχυνση ενός σώματος που κινείται ευθύγραμμα προς τον αρνητικό ημιάξονα είναι -6m/sec2 .Τότε το μέτρο της ταχύτητας του σώματος μικραίνει.
Η έκφραση 3m/sec2 σημαίνει ότι η ταχύτητα του κινητού μεταβάλλεται κατά 1m/sec ανά 3 sec.
H επιτάχυνση ενός σώματος που κινείται ευθύγραμμα προς τον αρνητικό ημιάξονα είναι -6m/sec2 .Τότε το μέτρο της ταχύτητας του σώματος μεγαλώνει.
H επιτάχυνση ενός σώματος που κινείται ευθύγραμμα είναι μηδέν.Το μέτρο της ταχύτητας του σώματος μικραίνει.
Ένα κινητό κινείται ευθύγραμμα με σταθερή ταχύτητα. Κάποια στιγμή αρχίζει να επιβραδύνεται ομαλά μέχρι να σταματήσει. Από τη στιγμή που άρχισε η επιβράδυνση του κινητού και μέχρι να σταματήσει ,η επιτάχυνση και η ταχύτητα έχουν την ίδια φορά.
H επιτάχυνση ενός σώματος που κινείται ευθύγραμμα είναι μηδέν.Το μέτρο της ταχύτητας του σώματος παραμένει σταθερό.
Στο διάγραμμα "επιτάχυνση - χρόνος" μιας ευθύγραμμης ομαλά μεταβαλλόμενης κίνησης ενός κινητού,το εμβαδό του σχήματος που περικλείεται από τη γραφική παράσταση και τον άξονα του χρόνου, αριθμητικά είναι ίσο με την επιτάχυνση του κινητού.
Ένα κινητό κινείται ευθύγραμμα με σταθερή ταχύτητα. Κάποια στιγμή αρχίζει να επιβραδύνεται ομαλά μέχρι να σταματήσει. Από τη στιγμή που άρχισε η επιβράδυνση του κινητού και μέχρι να σταματήσει,η επιτάχυνση και η μεταβολή της ταχύτητας έχουν την ίδια φορά.
Στο διάγραμμα "επιτάχυνση - χρόνος" μιας ευθύγραμμης ομαλά μεταβαλλόμενης κίνησης ενός κινητού,το εμβαδό του σχήματος που περικλείεται από τη γραφική παράσταση και τον άξονα του χρόνου, αριθμητικά είναι ίσο με τη μεταβολή της ταχύτητας του κινητού.
Στο διάγραμμα "ταχύτητα - χρόνος" μιας ευθύγραμμης ομαλά μεταβαλλόμενης κίνησης ενός κινητού,το εμβαδό του σχήματος που περικλείεται από τη γραφική παράσταση και τον άξονα του χρόνου, αριθμητικά είναι ίσο με τη μετατόπιση του κινητού.
Στο διάγραμμα "επιτάχυνση - χρόνος" μιας ευθύγραμμης ομαλά μεταβαλλόμενης κίνησης ενός κινητού,το εμβαδό του σχήματος που περικλείεται από τη γραφική παράσταση και τον άξονα του χρόνου, αριθμητικά είναι ίσο με τη μετατόπιση του κινητού.
Το μέτρο της ταχύτητας ενός σώματος ελλατώνεται, όταν η ταχύτητα και η επιτάχυνση ,έχουν την ίδια διεύθυνση, αλλά αντίθετες φορές.
Στο διάγραμμα "ταχύτητα - χρόνος" μιας ευθύγραμμης ομαλά μεταβαλλόμενης κίνησης ενός κινητού, το εμβαδό του σχήματος που περικλείεται από τη γραφική παράσταση και τον άξονα του χρόνου, αριθμητικά είναι ίσο με την επιτάχυνση του κινητού.
Το μέτρο της ταχύτητας ενός σώματος αυξάνεται, όταν η ταχύτητα και η επιτάχυνση ,έχουν την ίδια κατεύθυνση.
Δύο κινητά Α και Β έχουν ταχύτητες 10m/sec και 15 m/sec αντίστοιχα και επιταχύνονται. Τότε τα δύο κινητά έχουν την ίδια επιτάχυνση.
Το μέτρο της ταχύτητας ενός σώματος αυξάνεται, όταν η ταχύτητα και η επιτάχυνση ,έχουν την ίδια διεύθυνση.
Μια διαφορά μεταξύ ταχύτητας και επιτάχυνσης είναι ότι το ένα εκφράζει το πόσο γρήγορα αλλάζει η θέση ενός σώματος και το άλλο το πόσο γρήγορα αλλάζει η ταχύτητα .
Στην ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση το διάνυσμα της επιτάχυνσης παραμένει σταθερό.
Μια διαφορά μεταξύ ταχύτητας και επιτάχυνσης είναι ότι το ένα μέγεθος είναι μονόμετρο και το άλλο διανυσματικό.
Ένα σώμα εκτελεί ευθύγραμμη κίνηση με αρχική ταχύτητα υ0 =10m/sec . H επιτάχυνση α του σώματος έχει την ίδια κατεύθυνση με την υ0 . Αν το μέτρο της επιτάχυνσης είναι σταθερό , τότε το μέτρο της ταχύτητας θα αυξάνεται.
Στην ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση το μέτρο της ταχύτητας παραμένει σταθερό.