2ος Νόμος του Νεύτωνα

Ερωτήσεις τύπου Σωστού -Λάθους
Δημιουργία : Περιβολάρης Ανδρέας

  
Επέλεξε από το πτυσσόμενο μενού που είναι δίπλα σε κάθε ερώτηση ,εάν η πρόταση που δίνεται είναι Σωστή ή Λάθος.
Μπορείς να ελέγξεις κάθε απάντησή σου πατώντας το ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Αν θέλεις όμως μπορείς να κάνεις τον έλεγχο μετά το τέλος όλων των ερωτήσεων
και αφού επιλέξεις ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Σου δίνεται το ποσοστό επιτυχίας και σε όποιες ερωτήσεις δεν έχεις απαντήσει σωστά παραμένει το πτυσόμενο μενού για να δείς τα λάθη σου.
Κάθε φορά που θα ξεκινάς από την αρχή τις ερωτήσεις θα γίνεται ανακατανομή αυτών.
Ένα σώμα στο οποίο ασκείται σταθερή δύναμη κινείται με επιτάχυνση 12m/s2 . Αν η μάζα του σώματος ήταν διπλάσια και ασκούνταν η ίδια σταθερή δύναμη, η επιτάχυνση θα ήταν 6m/s2
Σ’ ένα σώµα δρα σταθερή συνισταµένη δύναµη που έχει την κατεύθυνση της κίνησης µε αποτέλεσµα το σώµα να κινείται ευθύγραµµα , ρυθµός µεταβολής της ταχύτητας είναι σταθερός.
Σ’ ένα σώµα δρα σταθερή συνισταµένη δύναµη που έχει την κατεύθυνση της κίνησης µε αποτέλεσµα το σώµα να κινείται ευθύγραµµα , ταχύτητα παραµένει σταθερή.
Σε ακίνητο σώμα ασκείται σταθερή οριζόντια δύναμη και το σώμα αρχίζει να κινείται.Τότε το σώμα θα εκτελέσει ευθύγραμμη ομαλή κίνηση.
Σε ακίνητο σώμα ασκείται σταθερή οριζόντια δύναμη και το σώμα αρχίζει να κινείται.Τότε το σώμα θα εκτελέσει ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση.
Σ’ ένα σώμα Α μάζας m ασκείται μια δύναμη μέτρου F με αποτέλεσμα το σώμα ν’ αποκτήσει επιτάχυνση μέτρου α = 10 m/s2. Ένα άλλο σώμα Β μάζας 3m δέχεται δύναμη 3F. Τότε το σώμα Β αποκτά επιτάχυνση μέτρου 10 m/s2.
Σ’ ένα σώμα Α μάζας m ασκείται μια δύναμη μέτρου F με αποτέλεσμα το σώμα ν’ αποκτήσει επιτάχυνση μέτρου α = 10 m/s2. Ένα άλλο σώμα Β μάζας 3m δέχεται δύναμη 3F. Τότε το σώμα Β αποκτά επιτάχυνση μέτρου 20 m/s2.
Ένα σώμα κινείται σε ευθεία τροχιά µε σταθερή ταχύτητα, και τη χρονική στιγμή t=0 ασκείται στο σώμα σταθερή δύναμη F, ομόρροπη της ταχύτητας. Μετά απο την στιγμή αυτή το σώμα κινείται µε σταθερή επιτάχυνση.
Ένα σώμα κινείται σε ευθεία τροχιά µε σταθερή ταχύτητα, και τη χρονική στιγμή t=0 ασκείται στο σώμα σταθερή δύναμη F, ομόρροπη της ταχύτητας. Μετά απο την στιγμή αυτή το σώμα κάνει ευθύγραμμη ομαλά επιβραδυνόμενη κίνηση.
Ένα σώμα κινείται σε λείο οριζόντιο επίπεδο. Τότε, αν το σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα, η συνισταμένη των δυνάμεων έχει τη διεύθυνση τη
Ένα σώμα κινείται σε λείο οριζόντιο επίπεδο. Τότε,αν η συνισταμένη δύναμη είναι μηδέν, το σώμα μπορεί να κινείται με σταθερή ταχύτητα.
Ένα σώμα κινείται με επιτάχυνση 8m/s2. Αν η συνισταμένη δύναμη που δέχεται το σώμα ήταν διπλάσια, η επιτάχυνση θα ήταν 16 m/s2
Ένα σώμα κινείται με επιτάχυνση 8m/s2. Αν η συνισταμένη δύναμη που δέχεται το σώμα ήταν διπλάσια, η επιτάχυνση θα ήταν 24m/s2
Ένα σώμα επιταχύνεται ομαλά όταν η συνισταμένη δύναμη που του ασκείται αυξάνεται.
Ένα σώμα κινείται ομαλά όταν η συνισταμένη δύναμη που του ασκείται είναι σταθερή και διάφορη το μηδενός.
Το 1Ν είναι ίσο με 1Kg.m/s2
Σε δύο σώματα ίδιας μάζας ασκούνται διαφορετικού μέτρου δυνάμεις. Τότε η επιτάχυνση είναι αντιστρόφως ανάλογη της δύναμης ,άρα μεγαλύτερη επιτάχυνση αποκτά το σώμα στο οποίο ασκείται δύναμη με το μικρότερο μέτρο.
Σε δύο σώματα ίδιας μάζας ασκούνται διαφορετικού μέτρου δυνάμεις.Τότε ο λόγος των επιταχύνσεων που αποκτούν τα σώματα είναι ίσος με τον λόγο των δυνάμεων που ασκούνται σε αυτά.
Ένα σώμα εκτελεί ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση .Τότε η συνισταμένη των δυνάμεων μπορεί να είναι είτε ομόρροπη της ταχύτητας είτε αντίρροπη.
Σε ένα σώμα που κινείται πάνω σε λείο οριζόντιο επίπεδο ασκείται μόνο μια οριζόντια δύναμη σταθερού μέτρου. Τότε η δύναμη έχει την κατεύθυνση της ταχύτητας.
Σε ένα σώμα που κινείται πάνω σε λείο οριζόντιο επίπεδο ασκείται μόνο μια οριζόντια δύναμη σταθερού μέτρου. Τότε η κίνηση του σώματος είναι μεταβαλλόμενη.
Σε ένα σώμα που κινείται πάνω σε λείο οριζόντιο επίπεδο ασκείται μόνο μια οριζόντια δύναμη σταθερού μέτρου. Τότε η κίνηση του σώματος είναι ομαλά μεταβαλλόμενη.