1ος Νόμος Νεύτωνα

Ερωτήσεις τύπου Σωστού -Λάθους
Δημιουργία : Περιβολάρης Ανδρέας

  
Επέλεξε από το πτυσσόμενο μενού που είναι δίπλα σε κάθε ερώτηση ,εάν η πρόταση που δίνεται είναι Σωστή ή Λάθος.
Μπορείς να ελέγξεις κάθε απάντησή σου πατώντας το ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Αν θέλεις όμως μπορείς να κάνεις τον έλεγχο μετά το τέλος όλων των ερωτήσεων
και αφού επιλέξεις ΄΄Έλεγχος απαντήσεων΄΄ .
Σου δίνεται το ποσοστό επιτυχίας και σε όποιες ερωτήσεις δεν έχεις απαντήσει σωστά παραμένει το πτυσόμενο μενού για να δείς τα λάθη σου.
Κάθε φορά που θα ξεκινάς από την αρχή τις ερωτήσεις θα γίνεται ανακατανομή αυτών.
Ένα ασανσέρ ανεβαίνει προς τα πάνω (την οποία ορίζουμε ως θετική φορά) με σταθερή ταχύτητα. Αν η δύναμη βαρύτητας είναι -100Ν τότε η δύναμη που ανεβάζει το ασανσέρ έχει μέτρο 100Ν και φορά προς τα κάτω.
Σε ένα σώμα που κινείται ευθύγραμμα με σταθερή ταχύτητα υ=4m/sec εφαρμόζονται δύο δυνάμεις F1 και F2 . Αν η δύναμη F1 έχει μέτρο 5Ν και κατεύθυνση προς τα δεξιά , τότε η δύναμη F2 έχει μέτρο 5Ν και κατεύθυνση προς τα δεξιά.
Σε ένα σώμα που κινείται ευθύγραμμα με σταθερή ταχύτητα υ=4m/sec εφαρμόζονται δύο δυνάμεις F1 και F2 . Αν η δύναμη F1 έχει μέτρο 5Ν και κατεύθυνση προς τα δεξιά , τότε η δύναμη F2 έχει μέτρο 5Ν και κατεύθυνση προς τα αριστερά.
Τρία σώματα Α, Β και Γ με μάζες m ,2m και 3m αντίστοιχα κινούνται ευθύγραμμα. Μικρότερη αδράνεια εμφανίζει το σώμα μάζας m.
O Γιώργος κινείται στο προαύλιο του σχολείου με σταθερή ταχύτητα. Τότε στο Γιώργο ασκείται μια σταθερή συνισταμένη δύναμη.
O Γιώργος κινείται στο προαύλιο του σχολείου με σταθερή ταχύτητα.Τότε η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται στο Γιώργο είναι μηδέν.
Με τη βοήθεια ενός νήματος τραβάμε ένα σώμα που βρίσκεται πάνω σε ένα τραπέζι ασκώντας σταθερή δύναμη μέτρου 4Ν με κατεύθυνση δυτικά. Το σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα. Τότε η συνισταμένη δύναμη που ασκείται στο σώμα είναι διάφορη του μηδέν.
Ένας αλεξιπτωτιστής πέφτοντας αποκτά σταθερή ταχύτητα. Τότε η αντίσταση του αέρα είναι ίση με το Βάρος.
Ένας αλεξιπτωτιστής πέφτοντας αποκτά σταθερή ταχύτητα. Τότε η αντίσταση του αέρα θεωρείται αμελητέα.
Ένα σώμα ισορροπεί όταν είτε είναι ακίνητο , είτε κινείται ευθύγραμμα ομαλά.
Αδράνεια είναι η ιδιότητα των σωμάτων να αντιστέκονται στη μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης.
Αδράνεια είναι ιδιότητα που έχουν και τα στερεά και τα υγρά σώματα.
Σε ένα σώμα που κινείται ευθύγραμμα με σταθερή ταχύτητα ασκούνται κατά τη διεύθυνση της κίνησης δυο δυνάμεις, από τις οποίες η μια με μέτρο F1 έχει την κατεύθυνση της κίνησης και η άλλη με μέτρο F2 έχει κατεύθυνση αντίθετη με την κατεύθυνση της κίνησης. Για τα μέτρα των δυο αυτών δυνάμεων ισχύει F1<F2.
Σε ένα σώμα που κινείται ευθύγραμμα με σταθερή ταχύτητα ασκούνται κατά τη διεύθυνση της κίνησης δυο δυνάμεις, από τις οποίες η μια με μέτρο F1 έχει την κατεύθυνση της κίνησης και η άλλη με μέτρο F1 έχει κατεύθυνση αντίθετη με την κατεύθυνση της κίνησης. Για τα μέτρα των δυο αυτών δυνάμεων ισχύει F1=F2.
Όταν ένα σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα (μέτρο - κατεύθυνση) τότε η συνισταμένη δύναμη που ασκείται σε αυτό είναι πάντοτε μηδέν.
Όταν ένα σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα (μέτρο - κατεύθυνση) τότε η συνισταμένη δύναμη που ασκείται σε αυτό είναι ανάλογη της μεταβολής ταχύτητας.
Όταν ένα σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα προς τα αριστερά, τότε η συνισταμένη δύναμη σε αυτό είναι γενικά διάφορη του μηδενός.
Όταν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι μηδέν, τότε το σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα.
Όταν ένα σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα προς τα πάνω, τότε η συνισταμένη δύναμη σε αυτό έχει φορά προς τα πάνω.
Σε ένα σώμα ασκούνται δύο αντίρροπες δυνάμεις F1=8N και F2=8N .Το σώμα κινείται με ταχύτητα μέτρου υ=5m/sec.Μετά απο 10sec σώμα έχει διανύσει διάστημα 50m.
Ένα σώμα κινείται ευθύγραμμα και ομαλά.Τότε η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα έχει σταθερή κατεύθυνση.
Ένα σώμα Α με την επίδραση μιας σταθερής δύναμης F=30Ν, ανεβαίνει κατακόρυφα με σταθερή ταχύτητα υ1=2m/s. Το βάρος του σώματος είναι ίσο με 30Ν.
Ένα σώμα Α με την επίδραση μιας σταθερής δύναμης F=30Ν, ανεβαίνει κατακόρυφα με σταθερή ταχύτητα υ1=2m/s.
Το βάρος του σώματος είναι μικρότερο από 30Ν.